AQUESTA ASSOCIACIÓ I AQUEST BLOG NO SÓN OPERATIUS

BENVOLGUTS I BENVOLGUDES


per motius de causa major, aquest blog, així com l'activitat d'aquesta associació resten en suspens fins a la nova assamblea

El Secretari, a 26 DE FEBRER DE 2012

dilluns, 12 de juliol del 2010

Festa del Segar a Sta Eulàlia de Riuprimer





Aquest diumenge, diversos membres d'ACTA, varen ser convidats per la Comissió Organitzadora de la Festa del Segar, a Sta Eulàlia de Riuprimer ( Osona ) per a realitzar una petita demostració de les seves habilitats.


Cal tenir present, que els oficis rurals, cada cops són menys coneguts per diversos factors: la migració cap a les connurbacions urbanes, les noves tècniques per a tasques agràries i tot d'altres motius que ara no venen el cas.

Certament, en aquesta trobada, va regnar el bon ambient i l'entesa entre les persones vongudes de diversos llocs i procedents de diferents entorns laborals.

Per part de TECO varen venir com a membres d'ACTA en Santi i l'Enric, que des de primera hora i fins que el sol va començar a esquerdar els barrets, varen estar amb el xerrac els dits, fent demostracions d'habilitat i diverses figures.


En Santi, es va dedicar el conegut model de 'taula de bar' introduint un seguit d'innovacions tècniques.

hores d'ara, desconeixem si ha rebut cap oferta de les grans cases comercials per a poder difondre el seu exclusiu model.


Mentrestant, l'Enric, apart de fer tot un senyor mussol 'a punta d'espasa' com aquell qui diu, i encara va tenir temps...


per a dedicar a la Vila de Riuprimer, un emblema per a la festa del Segar, tot atenent al disseny ofert per un dels segadors més veterans, en Jaume.



i així, gràcies al bon fer de tots plegats, varem tenir un record més d'aquesta jornada


un volant i un esclopet, fets a motoserra, que esperem restin en breu dipositats al casal d'avis, a l'espera de l'edició de l'any vinent d'aquesta festa del segar.

Si sabem res del cert, però, es que tots dos van estar prou enfeinats tot el matí, i tot agraïment que els brindem és poc.


Per part de la 'Junta directiva' d'ACTA, també varen assistir en Miquel ( president ) i en Frederic ( Secretari ), tot i que no varen suar tant la cansalada com si varen fer en Santi i l'Enric.


A més, aprofitant l'avinentesa d'anar vestits amb roba de seguretat anti-tall de la casa Jonsered, tal i com es preceptiu al manipular motoserres, en Santi va voler provar la dura tasca dels segadors, de la qual en va reeixir amb prou èxit, com podeu veure tot seguit:


tant a l'hora del segar propiament dit, com a l'hora de lligar les garbes


Així doncs, tots plegats, varem poder gaudir un any més, gràcies la comissió, d'una bonica jornada


aqui, hi trobareu més fotos, procedents d'osona.com
http://www.osona.com/galeria/1783/festa/segar/sta/eulalia/riuprimer

2 comentaris:

Núria Solà ha dit...

Ho trobo genial!
Una calurosa jornada compartida entre tots.
Ànims perquè entre tots fem que no es perdi!!

Anònim ha dit...

Una festa molt maca, entre tots hem de mirar de poder-la anar fent, felicitats als segadors, talladors, organitzadors, miradors, menjadors, cuiners i admiradors que fan que aquesta festa sigui possible.