AQUESTA ASSOCIACIÓ I AQUEST BLOG NO SÓN OPERATIUS

BENVOLGUTS I BENVOLGUDES


per motius de causa major, aquest blog, així com l'activitat d'aquesta associació resten en suspens fins a la nova assamblea

El Secretari, a 26 DE FEBRER DE 2012

divendres, 18 de juny del 2010

fusta il legal

En pocs dies, la Unió Europea podria prohibir d'entrar la fusta il legal en el mercat - però poderoses companyies estan bloquejant els debats.

Els boscos són l'hàbitat i la vida de molts pobles i són essencials per prevenir el canvi climàtic, però mentre hagui gran demanda de fusta, la tala il legal prospera, matant les espècies, i alimentant la corrupció i la delinqüència organitzada.


El Parlament Europeu acaba d'aprovar un règim de sancions severes i sancions penals per als importadors de fusta que es tala il legalment en altres països, però ara el Consell de la UE i la Comissió tenen la paraula, i alguns estats membres amb indústries de la fusta importants, amenacen amb 'passar' dels controls més importants.

Es preten construir una massiva protesta ciutadana, protesta per obtenir l'aprovació del Consell. Entra a l'enllaç desota per la petició i envia aquest missatge a tots els teus amics. Junts, podem instar la UE per posar fi a les importacions il legals de fusta i salvar els nostres boscos. Actua ara:

http://www.avaaz.org/en/eu_stop_illegal_timber/?vl



el 20-40% del mercat mundial de fusta s'estima que és il legal. Que, el AM calcula aproximadament en un 10-15 mil milions d'euros a l'any, que és robat i canalitzats a grups delictius. Els EUA ja han aprovat lleis estrictes contra la fusta il legal - però la UE és del món, dels principals importadors de fusta i és directament responsable del voltant d'una quota de 3 mil milions d'euros en aquest mercat negre.

Els impactes socials i ambientals d'aquesta indústria són realment devastadors i incita el rentat de diners, la corrupció i la violència. Errors en les unitats de la desforestació i el canvi climàtic global roba el futur als pobles indígenes i els animals, que depenen dels boscos, dels recursos naturals crucials.

L'any passat les empreses fusteres van vèncer la prohibició, en col.laboració amb els països importadors de fusta per a retardar la legislació europea. Però aquest any el Parlament ha proposat lleis encara més fortes i alguns sectors de la indústria de la fusta, així com el Regne Unit, Dinamarca, Bèlgica i Espanya han manifestat a favor d'una prohibició absoluta.

Que, el AM no deixi que les empreses que duen la misèria i la destrucció de combustible, a guanyar una altra vegada. Junts, podem fer front a la tala il legal i protegir els nostres boscos i els seus pobles. Signatura la petició -i llavors, a córrer la veu!


http://www.avaaz.org/en/eu_stop_illegal_timber/?vl

Els boscos són un recurs vital i la nostra primera línia de defensa sobre el canvi climàtic, però estan sent destruïts a tot el planeta. Quan les importacions de la UE aquesta fusta ens convertim en còmplices de la devastació i el crim ambiental que causen les xarxes criminals. Anem a dir als nostres líders que és el moment de parar.

http://www.avaaz.org/en/eu_stop_illegal_timber/?vl

Amb esperança,

Luis, Iain, Ricken, Alice, Graziela, Pascal, David, Veronique, Ben, Milena i la resta de l'equip de Avaaz

FONTS:

Veure WWF, l'informe dels oficials administratius en la tala il legal i la UE

http://www.avaaz.org/wwf_illegal_timber_report

Més informació sobre la votació al Parlament i el Consell de peu fora de:
http://uk.oneworld.net/article/view/165086/1/5795

http://www.europarl.europa.eu/news/public/story_page/064-74282-127-05-19-911-20100507STO74261-2010-07-05-2010/default_en.htm

----------------------


Suport a la comunitat Avaaz! Estem totalment finançat per donacions i que no reben diners de governs o corporacions.