AQUESTA ASSOCIACIÓ I AQUEST BLOG NO SÓN OPERATIUS

BENVOLGUTS I BENVOLGUDES


per motius de causa major, aquest blog, així com l'activitat d'aquesta associació resten en suspens fins a la nova assamblea

El Secretari, a 26 DE FEBRER DE 2012

dissabte, 7 de març del 2009

Formació per les ventades 09

Finalment, 3 membres de l'ACTA col·laboren en la formació per al personal contractat en motiu dels danys ocasionats pel vent i la neu l'hivern de 2009.

Malgrat les diverses ofertes que es varen fer des de l'ACTA a diversos estaments oficials, l'organisme encarregat de gestionar la formació dels 1000 contractats és el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, situat a Solsona.

És des d'aquest Centre que es varen posar en contacte amb el secretari de l'ACTA, qui finalment ha aportat 3 dels 5 professors, encarregats de la formació dels 109 caps de colla.

hores d'ara, les seus cobertes han estat les de Sta Coloma de Farners, Espluga de Francolí i Solsona.

Si bé fins ara, les classes a l'aula han estat impartides exclusivament a caps de colla i en grups de 22 alumnes, per a la formació pràctica es preveuen grups de 10 alumnes.

Així doncs, aquesta setmana vinent caldria augmentar el numero de persones per a la formació pràctica d'alumnes en l'ús bàsic d'eines com la motoserra i la desbrossadora, així com dels procediments bàsics d'organització, ergonomia, logística, tècnica, manipulació, procediments de seguretat, etc... en els treballs forestals, fent especial incís en les especials circumstàncies d'aquest dispositiu.